medika logo
HR   EN
logo medika

Arhiva edukacija

Medikin dan zdravlja 2019 - Emocionalna inteligencija i zdravlje

Zadovoljstvo nam je obavijestiti vas kako je Medika u suradnji sa zlatnim sponzorom Reckitt Benckiserom te srebrnim sponzorom Plivom organizira stručno usavršavanja magistara farmacije pod zajedničkim nazivom Medikin dan zdravlja - Emocionalna inteligencija i zdravlje.

Opatija, 12.11.2019.

Osijek, 19.11.2019.

Split, 26.11.2019.

Otkrijmo zajedno L'Erbolario tajnu ljepote!

Brand L'Erbolario potječe od drevnog pojma "erborare", koji znači: skupljati biljke u poljima u svrhu izučavanja njihovih ljekovitih svojstava. Upravo to radi obitelj Franca Bergamaschija, osnivača tvrtke L'Erbolario u više od 40 godina postojanja.

Varaždin, 23.10.2019.

Stručno usavršavanje magistara farmacije - Medikin dan zdravlja

Zadovoljstvo nam je obavijestiti vas kako Medika d.d. u suradnji s tvrtkama: Salveo kao zlatnim partnerom te Eborpharma, Pčelarstvo Radošević, Radovan Petrović, Ro.Ra Natura i Sarmenta kao srebrnim partnerima organizira stručno usavršavanje magistara farmacije pod zajedničkim nazivom Medikin dan zdravlja.

Opatija, 07.05.2019

Osijek, 09.05.2019.

Split, 14.05.2019.

Zagreb, 21.05.2019.

Poslovna abeceda za magistre farmacije 9

Budućnosti u medicini, farmaciji, obrazovanju… predstavili su nam najeminentniji stručnjaci iz područja znanosti, umjetnosti i sporta. Zahvaljujemo im na predavanjima koja nikoga nisu ostavila ravnodušnim.

Poreč, 28-30.03.2019.

Stručno usavršavanje magistara farmacije s temom ADHERENCIJA

Medika i ekskluzivni sponzor Sandoz organiziraju stručno usavršavanje magistara farmacije na temu adherencije.
Prema definiciji WHO adherencija predstavlja mjeru u kojoj se ponašanje bolesnika, u smislu uzimanja lijekova, pridržavanja dijete i mijenjanja životnih navika, podudara s preporukama dogovorenim s propisivačem.

Zagreb, 26.01.2019.

Split, 02.02.2019.

Opatija, 09.02.2019.

Osijek, 16.02.2019.

Stručni skup UTJECAJ...

Medika je u suradnji sa zlatnim sponzorom Plivom, srebrnim sponzorom Reckitt Benckiserom te Hrvatskom ljekarničkom komorom organizirla stručno usavršavanje magistara farmacije pod zajedničkim nazivom "Utjecaj…" u Osijeku, Rijeci, Splitu i Zagrebu.

Aromaterapija - nova paradigma pristupa zdravlju

Aromara u suradnji s Medikom organizirala je seriju predavanja s temom Aromaterapija - nova paradigma pristupa zdravlju.

Poslovna abeceda za magistre farmacije

Tečaj 1: Razvoj ljudskih potencijala u ljekarni: Kako pratiti i razvijati radnu uspješnost ljekarnika?

Tečaj 2: Proces upravljanja ljudskim resursima u ljekarni: Kako ga unaprijediti?

Prirodom do zdravlja

MEDIKA je u suradnji s tvrtkama BELUPO, PČELARSTVO RADOŠEVIĆ, PIP i NEMUS LEX organizirala stručno usavršavanje magistara farmacije pod zajedničkim nazivom Prirodom do zdravlja u Rijeci. Koliko su teme bile zanimljive govori i broj od 200 sudionika skupa koji su a velikim interesom slušali zanimljiva predavanja.

Poslovna abeceda za magistre farmacije 7

Medika d.d. u suradnji s Hrvatskom ljekarničkom komorom i tvrtkom Krka-farma d.o.o. organizirala je Poslovnu abecedu za magistre farmacije 7 s temama "Odlučivanje temeljeno na podacima" i "Analiza socijalnih mreža u ljekarništvu".

„Googlah, vidjeh,...“ - Stručni skup s primjerima oralne hormonske kontracepcije

Vaš pacijent osjeti neku tjelesnu ili psihičku smetnju. Hoće li najprije otići po stručnu pomoć?
Ne, vrlo vjerojatno će se obratiti dr. Googlu!

Opatija, 15.11.2016.

Osijek, 17.11.2016.

Zagreb, 23.11.2016.

Split, 24.11.2016.

Poslovna abeceda za magistre farmacije 6

Svijet je online, jeste li i vi?

Razvoj tehnologije i transfer komunikacije u digitalnu sferu utjecao je na način na koji javnost dolazi do informacija, donosi odluke i bira proizvode i usluge. Kako bi i u budućnosti zadržati svoju ulogu prve linije zdravstvenog savjetovanja i pomoći, kao i vjernost redovnih pacijenata, ljekarnici im trebaju proaktivno pristupiti tamo gdje oni jesu – online.

Imperativ ljepote i seksualnosti, prirodna potreba ili nametnuti mit?

Imperativ ljepote i seksualnosti, prirodna potreba ili nametnuti mit?

Kroz dva izuzetno zanimljiva predavanja Dr. sc. Meri Tadinac, red. prof. i Prim. dr. sc. Goran Arbanas, dr. med. upoznali su nas s znanstvenim pristupom ljepoti i srksualnoati.

Individualni pristup oralnoj higijeni

Dr. sc. Andrija Bošnjak, doktor dentalne medicine, specijalist parodontolog

Sukladno službenoj statistici, oralno zdravlje hrvatskih građana jedno je od najlošijih u Europskoj uniji. Gubitak zuba u Hrvatskoj se javlja daleko ranije nego u zemljama EU, a gotovo 90 posto populacije ima potrebu za dentalnomedicinskim zahvatom.

Opstipacija

Tema tečaja su vrlo česte bolesti i tegobe o kojima se puno ne govori, a educira se još manje.