medika logo
logo medika
Kalendar za 2018.
Kalendar za 2016.

Kalendar za 2017.

Djela iz Kolekcije Vugrinec

Davne 1922. godine iz laboratorija ljekarnika Straussa i Hafnera koji su proizvodili pilule, tablete i masti te se bavili prodajom kemikalija i droga utemeljena je Medika, veletrgovina s najdužom tradicijom u Hrvatskoj. Snaga, tradicija i iskustvo te savršeno osmišljeni dizajn odlike su Medikinih proizvoda. Tajna uspjeha ove kompanije iznimno je maštovito opisana u profilu tvrtke koji među ostalim navodi: svježe ideje, vruću taktiku i slatki uspjeh.

Sve tri strategije neodoljivo prizivaju asocijaciju ženskih postupaka koji nepogrešivo dovode do cilja. Upravo stoga, kao tema Medikina kalendara 2017. godine nameće se lik žene u slikarstvu, mediju idealnom za savršen dizajn zidnog kalendara. Kako tvrtka Medika ove godine slavi 95. obljetnicu postojanja razdoblje u kojem je osnovana oživjet ćemo slikama žena iz vremena moderne s kraja 19. i prve polovine 20. stoljeća.

Kolekcija Vugrinec iz Varaždina koju je prikupio proslavljeni hrvatski nogometni reprezentativac i najbolji strijelac 1. hrvatske nogometne lige Davor Vugrinec obiluje lijepim ženskim likovima na slikama, čiji primjerci na izniman način zaokružuju priču o pojavi motiva žene u hrvatskome slikarstvu.

Kalendar za 2017.